Arcelik K-2715 Ekmek Yapma Makinesi İncelemesi

ÖN BİLGİLENDİRME

Evde kendi ekmeğimi kendim yaparım diyenler için tasarlanmış bir makine…

Yaklaşık 2 yıl önce satın aldık. 1 yıl kadar hemen hemen hergün ekmeği bu makineyle yaptık. Gerçekten çok güzel ekmekler yapılabiliyor. Ancak ortada bir sorun vardı ? O da şüphesiz kilo almaya çok katkı sağlaması !

Belki pek sağlıklı değil ama fırından çıkan bütün ekmek 280 gr. ve ortalama 3 öğün 1 kişi tüketiyor. Ancak makineden çıkan ekmekler o kadar kabarmadığı için 1 öğünde 280 gr ekmek rahatlıkla tüketiliyor ! Artık sadece ayda yılda zevk için zeytinli, cevizli ekmek yapıyoruz.

Şimdi gelelim makinemize…

Ekmek Makinelerin Ortak Çalışma Mantığı

Malzemeleri belirli bir sırayla yerleştirdikten sonra programını seçiyoruz. Geri kalanını makine kendisi hallediyor. Önce malzemeleri güzelce yoğurup hamurumuzu yapıyor. Sonra kabarma süresi. En son fırınlama süresinde pişiriyor. Ortaya mis kokulu ekmekler çıkıyor 🙂

Ekmek Nasıl Yapılır ?

Aslında çok basit bir mantığı var. Ancak bu mantığı bilmeyenler ekmek yapmakta başarılı olamıyorlar. Sadece dikkat etmek gereken şey önce sıvıları sonra sıvıların üstüne unu en sonuncusu ise mayayı koymak olmalı. Bu sıralamayı doğru yapmayınca mayayla su temas ediyor. O zaman ekmek olmuyor !

Sıvıları kendi arasında hangi sıraya göre koymanız önemli değil. Örneğin önce suyu sonra yağı sonra sütü koyun. Ya da tam tersi olsun hiç önemli değil. Önemli olan üstünü kapatacak şekilde un gelsin ki en üstüne koyacağımız maya suyla temas etmesin.

Bu arada tuz ve şeker kullanacaksanız bunları da sıvılarla beraber koymalısınız.

En önemli malzememiz Un ve Maya. Un iyi olmazsa ekmek güzel olmaz. Maya iyi olmazsa ise ekmek hiç kabarmıyor.

Un olarak genelde Bim de satılan Efsane Un kullandık. Hep iyi sonuç aldık. Bir ara Sinangil ve Kalecik unu denedik hiç beğenmedik. Ancak en iyi neticeyi Çorum unlarında aldık. Hatap Un çok kaliteli bir un. Ama malesef Çorum- Ankara dışında marketlerde pek bulunmuyor. Ama galiba internetten satış siteleri var.  Bir de Söke nin yeşil renkte olan unlarından çok iyi netice aldık. Tam buğday olarak A101 de satılan Golda markasıda güzel netice verdi.

Ekmek tarifleri için güzel bir kılavuz var. Kılavuzu indirmek için buraya tıklayın.

Ayrıca ekmek tarifleri için güzel bir site var. www.ekmeksanati.com  tavsiye ederim.

 

Arçelik K-2715 Ekmek Yapma Makinesinin Özellikleri

800 watt gücünde.

900 gr ekmek yapabilme kapasitesine sahip.

Tekli ve çiftli ekmek yapabilmek ayrı kazanları mevcut.

15 dakikaya kadar elektrik kesintilerinde kaldığı yerden devam edebilmektedir.

Program bittikten 1 saat kadar ekmeği sıcakta tutma özelliği var.

 

Makine 11 programdan oluşuyor. Bu programlar şöyle;

1- Standart ( Beyaz ekmek için)

2- Hızlı  (Tavsiye edilmez. Ekmek hiç düzgün olmuyor)

3- Köy Ekmeği

4- Ultra hızlı (Hiç tavsiye edilmez)

5- Tam Buğday Ekmeği

6- Kepek Ekmeği

7- Hamur Hazırlama (Sadece hamur hazırlamak için)

8- Fırınlama  (Sadece fırın modu)

9- Reçel Yapma ( Reçel yapabiliyormuş denemedim)

10-Sandviç Ekmeği

11- Özel Program (Kendinize özel program tanımlayabiliyorsunuz süre ve kızarma derecesi şeklinde)

Programlara göre ekmeği yapma süresi değişkenlik gösteriyor. programlar ortalama 3.5 saat sürüyor.

Hızlı programlara hiç bulaşmayın beyaz ekmeği bile mahvediyor.

 

Kalın sağlıcakla…

 

arcelik-2715-ekmek-yapma-makinesi-incelemesi-1 arcelik-2715-ekmek-yapma-makinesi-incelemesi-2

arcelik-2715-ekmek-yapma-makinesi-incelemesi-4 arcelik-2715-ekmek-yapma-makinesi-incelemesi-3

 

 

 

 

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.